zaterdag 18 februari 2012

Kruisweg, gem. De Marne Groningen vervolg

In onze vakantie zijn we ook naar "De Theefabriek" geweest .

  • Nederlands enige theemuseum,
        de theeschenkerij met de meest uitgebreide theekaart ter wereld en



  • een geurige theewinkel



  • Dit is gevestigd in het voormalige kerkje van Houwerzijl, een pittoresk klein dorpje in Groningen

    Van januari tot maart alleen geopend in het weekend. 

    De Theewinkel, voormalige pastorie


    Het museum

    jurk van theezakjes


    luchtzuivering


    theedame

    Heerlijk gesmuld in "de Theeschenkerij"
    Gerda dronk Cubaanse thee: basis van groenethee, met rum,cocos,kaneel en siroop
    Caroline dronk thee op basis van Pu-Erhthee met Rosemarijn en sinaasappel
    Op de etagere scones met zowel hartige als zoete mogelijkheden.

    Dit uitstapje is zeker aan te raden. In de zomer kan je ook in de tuin genieten van de thee. In de winkel worden vele, vele soorten thee te koop aangeboden. O.a. godinnenthee, trollenthee, stiltethee, strandthee. Ga eens naar de website want de thee is ook te bestellen via hun webshop.


    zondag 12 februari 2012

    Col voor Martine

    Zo, de warme col voor schoondochter Martine is klaar. De wanten en de muts die ik eerder breidde vormen samen een mooie set. Jammer dat de col niet eerder klaar was! Maaaaaar wie weet wat  de weergoden nog voor ons in petto hebben.

    10 februari 2012 "warme truiendag" Textielmuseum Tilburg

    Op faceboek las ik het bericht dat je op 10 februari gratis het Textielmuseum in Tilburg in mag, als je breiwol of breinaalden meebrengt. Dit in het kader van "Warme Truiendag". Tevens natuurlijk promotie voor het Textielmuseum. Meteen handwerkvriendin Lydia gemaild en jahoor die wilde graag mee. We hebben een hele leuke en gezellig dag gehad. Hieronder een fotoverslag. Wat nog een leuke bijkomstigheid was..............ach, kijk maar verder....................


    Eerst gingen we de shop in natuurlijk (veel te duur allemaal) en daarna een bakkie koffie in de breihoek van "Bij Mommers". Terwijl wij genieten van een cappucino komt er een cameraman en een verslaggeeftser vragen of ze bij ons aan tafel mogen zitten. Tuuuurlijk zeggen wij :-)). Ze gaan de dame van de PR van het museum intervieuwen. Leuk vonden wij dat. Het moest 3x over :-)) schuld van de cameraman!
    Wij breien verder en na 5 minuten gaan ze een mini rondleiding doen.

    Later op de ochtend komt de dame van de PR, Floor, met Lydia praten en vraagt de verslaggeefster of ik haar wil leren breien. Ze kon echt niet breien!! Er zijn hier stukjes van opgenomen voor een uitzending bij omroep Tilburg, LOTT. Het komt op hun website te staan en op de website van het Textielmuseum. Maaaaar wel pas over 2 weken......................dan is het carnaval voorbij......................hahhaha. Mijn dag kon niet meer stuk. Helaas zijn er geen foto's van gemaakt want Lydia was druk in gesprek met Floor. Zodra het filmpje verschijnt zet ik het op mijn weblog!

    Wordt vervolgd met meer foto's van het museum.



    Nog meer winterfoto's

    Als je bij ons de wijk uitloopt dat kom je op een fietspad terecht met dit uitzicht. Achter mijn rug staan huizen. De  mensen die hier wonen kunnen dagelijks kunnen genieten van het steeds veranderende uitzicht. Heerlijk lijkt me dit.

    Langs hetzelfde pad als de foto boven.


    Onderweg naar mijn schoonzus, deze foto gemaakt! Er was hier een heel speciaal gevoel, net als je in een glazenbol stond.


    Ook onderweg gemaakt. Achter mij staat de auto.

    We laten de winter voor wat het is en gaan over op andere onderwerpen :-))

    dinsdag 7 februari 2012

    Bloemenkinderen van de lente

      Dit boekje heb ik gekocht bij een 2ehands boekwinkeltje wat gevestigd was in een omgebouwde garage bij het woonhuis. Alles moest weg, 1euro voor elk boek wat je kocht!!  Gerda en ik gingen allebei een kant op en ik vroeg zo terloops.................als je iets ziet van Marjolein Bastin of zo hou het dan apart. Ze riep me bijna meteen "dit is misschien ook iets wat je leuk vindt"  Jazeker!!!!! Dat werd extra goed zoeken natuurlijk, maar het bleef bij dit ene boekje.
    Op internet ging ik zoeken naar een plaatje van het boekje om het hier te kunnen plaatsen. Kom ik terecht bij De Rode Kater daar kost het boekje maar liefst €7,50. Dat is dus een leuke winst :-))
    Nu is bij mij wel meteen de verzamelkoorts ontstaan dat snap je zeker wel. Ik wil deze kleine serie compleet hebben, in het Nederlands. De prijs moet wel onder de €5,00 zijn anders gaat de koop niet door. Zo goedkoop mogelijk, dat is het spannendst.

    zaterdag 4 februari 2012

    Schaatsen achter ons huis

    Achter ons huis loopt een brede sloot, die nu helemaal bevroren is met een dikke laag sneeuw. De hele ochtend zijn er kinderen en ouders aan het vegen geweest en dit is het resultaat!



    Vaart maken achter de stoel en dan............


    je laten glijden.......

    Dit is maar een klein stukje sloot, maar je kan een flinke ronde maken. Dat doen meestal de ouders en die trekken dan een sleetje mee, waar de allerkleinsten opzitten. Kijken of ik die morgen kan "kieken"

    vrijdag 3 februari 2012

    Natuurlijk Sneeuw

    Op heel veel weblogs zijn natuurlijk sneeuwfoto's te zien! Zo ook bij mij!!


    Zo zag de tuin er vanmorgen uit toen het ging sneeuwen


    Zo zag het eruit na het sneeuwen

    Aan het einde van de middag ben ik nog een stukje over het dorp gaan wandelen en zag het volgende:


    Hoedje op de Sedum
    In het park


    Merel in de boom :-)


    Ondergaande zon aan de rand van leusden

    groetjessss

    Harten, hart, hartjes

    Ga ik maken voor een ziek meisje en haar familie. Het idee komt van deze website http://droaties-en-proaties.blogspot.com/2012/01/hartjes-gezocht.html Doe ook mee!



    Op onderstaande website vond ik, op mijn zoektocht naar harten iets leuks om te breien. Een Bolsa (tasje) . Ik heb toestemming gevraagd om deze link te mogen plaatsen.
    http://berthi.textile-collection.nl/2008/04/21/patroon-harten/

    Bedankt Berthi voor je toestemming!

    donderdag 2 februari 2012

    Kruisweg, gem. De Marne Groningen

    Daar zijn wij, Gerda en ik, 10 dagen op vakantie geweest. Onthaasten in Noord Groningen. Wat is het daar mooi en rustig . Alhoewel je daar natuurlijk ook vandalisme hebt en geluidsoverlast.
    In het bosje naast ons huis kwamen we het volgende tegen:
    Koek groeit hier aan de bomen

    De energiedrank hangt ernaast....................... Ik vind dit een leuk geintje. Maar verderop kwam je gewoon allerlei afval tegen zoals melkpakken en chipsverpakkingen en dat is dan weer zonde van een mooi stukje wandelbos.

    Heerlijk hoor zo'n bosje naast het huis.

    In ons vakantiehuis pasten we op 4 poezen/katten en 4 kippen. Dit keer hoefden we geen honden uit te laten. Ook wel weer makkelijk, konden we nog eens weg ;-))

    Een heel oud huis, mooi opgeknapt en erg gezellig

    van li. naar re. Maurice, Josephne (bally) en Priegel wachten op het ontbijt! Max wil meestal niet op de foto!
    Het ochtendritueel, 4 bordjes kabeljauw.
    Wordt vervolgd..........................