maandag 26 maart 2012

Voorjaars-paaskrans

Afgelopen weekend de voorjaars-paaskrans weer opgehangen in de kamer. Mede dankzij de zon wordt het steeds fleuriger met de paasfrutsels en de bloemen in de tuin.




zondag 25 maart 2012

zusjes en.....

Je zou het niet zeggen, maar dit is Zusje
Ze vind zich erg mooi en wil dit graag zou houden. Zie je haar kanten onderrok?
  Dit is Suusje, nog een zus,die deelt graag versierselen uit voor in de boom. Zij vindt die kanten rok maar lastig in de takken .

zoals dit tasje met een eitje

Dan is er nog Broer, maar die maakt er een rommeltje van, maakt ook niet wat hij aan heeft en zijn tas is meestal leeg. Hij vindt de eitjes zelf nl. heel erg lekker!!
Ik ga proberen om ze samen op de foto te zetten, maar dat is een heel gedoe want iedereen is druk bezig.


zaterdag 24 maart 2012

Lammetjes

Zaterdagmiddag en mooi weer. Gerda wilde graag naar de landwinkel voor kaas, maar ze wilde ook lammetjes kijken. Wat doe je dan.......................je "googled" en komt hier terecht.  Lammetjes, koeien,paarden, de hond en de landwinkel ! Ik wens je veel kijk plezier!!

 in de zon, in de boomgaard
met de boerin mee en de fles geven, dat was natuurlijk geweldig voor deze jongens

de hond ging waar de boerin ging

een paar dagen oud en met de keizersnee geboren.
Geesje1

hij is liefffff

Tja.................


wat is dit nu...................in de zon aan de picknicktafel
er werden goede zaken gedaan


ik zorg goed voor je

ach gossie...........

nee, dit is niet de fles

mooie vlechtjes

stilleven in de landwinkel

Karin 1 en 2

vrijdag 23 maart 2012

Marie

Marie Patisserie van Jitdesign  in wording op de werkplank
Bijna klaar...............

 Marie in de zon :-))
 Dat is genieten......................
 Zeker met zo'n heerlijke cupcake...........................

Morgen komt mijn vriendinnetje in deze blog.

donderdag 22 maart 2012

Open dag

Afgelopen zaterdag 17 mrt was het opendag in de zorg. Zo ook in wooncentrum  De Loericker Stee.
Belangstellenden die binnenkwamen in de grote hal, werden ontvangen met koffie/thee en lekkere koek.

Bij de verschillende stands in de hal kon je informatie verkrijgen en in gesprek gaan met o.a activiteiten begeleiding, een teammanager, de locatiemanager en er was een dame aanwezig om te vertellen over personeel en organisatie. Daarna kon je meedoen aan een rondleiding door het huis. Deze rondleiding eindigde in het GrandCafe en daar zat ik met mijn handwerkdames en de schilderclub met zijn leden. Nu mogen er geen foto's van bewoners geplaatst worden, dus heb ik dit zo opgelost.


De dames moesten natuurlijk wel verwend worden :-))
De brede armband die Mevr. om heeft is gemaakt van veiligheidsspelden waarop kraaltjes zitten. Ik ben hem ook aan het maken. Heel leuk om te doen. Deze dient dan als voorbeeld, zodat de dames van de handwerkclub die ook kunnen maken.

Er werd tussen het kletsen en de koffie door ook hard gewerkt

Wat zal ik nu eens gaan maken

Sokken breien is weer helemaal HIP
Deze dame haakt een sjaal van vierkantjes

Het was voor de bewoners en voor mij een feestje om die ochtend te werken.
Ook veel belangstelling aan de tafel gehad , wat de dames maar al te leuk vonden.

woensdag 14 maart 2012

GIVE-AWAY BIJ .........

Wil je ook kans maken op zo'n mooie tas........................ga dan naar wieke Wil je weten welke winkel er 10 jaar bestaat en deze actie organiseert? Ga dan naar  Juffies Warehouse
Dit kan je winnen ..................PRACHTIG he!!

zaterdag 10 maart 2012

weer iets af (gemaakt)

Als ik nu eens foto's maak van alles wat ik doe en of deed.....................dan kon ik een aardig boekje samenstellen. Maar meestal vergeet ik de foto's :-))  Zo zijn er mensen die van alles wat ze maken een foto op de blog zetten, dat vergeet ik ook meestal :-(. Afgelopen week heb ik eraan gedacht en laat nu dus zien wat ik afgemaakt heb.
Voor de pasen, een kringetje kuikens om een waxinelichtjeshoudertje. Ik heb er ook nog eentje met viooltjes, maar die staat dus niet op de foto :-))

Voor om mijn nek, een sjaaltje. De uiteinden aan elkaar vastgemaakt en zo kan je de "sjaal" 3x om je nek slaan en heb je een "col"

Ik lijk "Elisabeth Bas" wel van de sigarenbandjes :-)) Met zo'n hele dikke/grote kanten kraag om de nek!!

Nu nog foto's maken van de sokken waar ik aan begonnen ben en ook Marie Patisserie van "JitDesign" schieten aardig op.

donderdag 8 maart 2012

Museum Plus Bus

De MuseumPlusBus stond afgelopen maandagochtend bij De Loericker Stee in Houten voor de deur. Ik ben als begeleiding meegeweest naar de Hermitage in Amsterdam. De bus was vol! Bewoners van het wooncentrum, de aanleunwoningen en De Gordel van Smaragd hebben een fijne dag gehad. Het is alleen jammer dat de tijd nogal krap is, voor sommigen zou het net een halfuurtje langer moeten zijn. Maar, een gegeven paard......... Dit wordt door het jaar heen georganiseerd door een 12 tal musea in samenwerking  met de bankgiroloterij  , voor senioren in verzorgingshuizen.
De lunch was ook heerlijk en keurig verzorgd. Melk of karnemelk, romige tomatensoep, een broodje kaas en een broodje ham en daarna nog koffie of thee.
De mevr. die aan mij was toevertrouwd heeft fantastisch genoten. Wat waren de schilderijen mooi zei ze, het was af en toe net of je de stof van de jurken zo kon voelen, of ze over de rand van het schilderij heen hingen.  Als een bewoner zo kan genieten, dan geniet ik mee. Het was een heerlijke dag.!

zaterdag 3 maart 2012

P.C.

Als je pc het doet is het een zaligheid. Wordt hij traag en lui en veranderd je scherm steeds van kleur, geen geluid meer..............dan is hij/zij bijna dood. Dit was bij ons het geval. Nu heeft DSL voor ons een goed 2e handsje opgeduikeld en gisteren geinstalleerd en zijn we weer blij. Alleen had ik er niet aan gedacht dat al mijn opgeslagen favouriten zijn verdwenen. Ik kan wel "janken" .................nu ben ik maar weer begonnen om alles opnieuw te gaan zoeken en op te slaan. Het begin met de weblogs en brei- en viltwinkels is gemaakt. Nog een lange weg te gaan. Wil ik bv. een leuk plaatje gaan zoeken om dit blogje op te leuken....................mappen leeg....................externeschijf zoeken en aansluiten $#%&*** eindelijk toch nog een plaatje gevonden ......

donderdag 1 maart 2012

Pierlala

Vandaag een schattige knuffel gemaakt voor kleinzoon Jorn. Het lag al enige tijd te wachten maar.........uiteindelijk toch afgemaakt. Het is naar een patroon van"de witte engel" met de naam Pierlala!  Achteraf denk ik....................waarom heb ik dat nu niet eerder gedaan. Was eigenlijk heel leuk om te doen :-)) Wie weet maak ik er nog wel een paar, badstof genoeg!!!
1 liefhebber heeft zich al gemeld..................





Varia afgelopen periode

Afgelopen periode niet veel "niets" dus op mijn blog gezet. Eerst kon ik niet meer met blogger werken............bleek het vernieuwd te zijn, eerst iets downloaden...... en toen kon ik ineens weer bloggen :-)). Gerda ziek, ik een relax week. Veel lezen en handwerken. Gerda inmiddels weer rustig aan het werk en ik ook :-))