maandag 21 mei 2012

Wesp leert breien....................

Als je buiten aan het breien bent kan je van alles verwachten. Spinnetje loopt over mijn been, getsie een grote zwarte luis op mijn hand, ohhh wat een mooie wants. Maar dit spant de kroon...............een wesp die driftig mijn breiboekje aan het lezen is. Sokken breien doe je zo!




Ik hoop dat ik hem/haar nog eens terug zie met mooie sokjes aan!!

zondag 20 mei 2012

Update sokken en M.B.

 Dit patroon is makkelijk te onthouden en dus......................te breien :-)
 Ook de zomer van Marjolein Bastin vordert gestaag

vrijdag 18 mei 2012

Druppels

Fotograferen met nat weer

                                     


Nieuw begin sokken en update Marjolein


 Dit worden mijn zomersokken, er komt een ajourpatroontje in, zoals ik vind horen bij de zomer. Ik kan nu  het "bandje" van de bol even niet vinden. Het is een soort stretch/katoen.
Ook meteen maar de update van mijn M.B.
Zowel de sokken als mijn M.B. zijn al een stukje verder!

Ik laat dit zo snel mogelijk zien!!

donderdag 10 mei 2012

Wat een dag

Vanmorgen vroeg weg, Gerda naar haar werk brengen in Houten. Terug rijden om optijd in Amersfoort te zijn waar ik om 9.00 uur een afspraak had op de hoofdpijnpoli. Onderweg files door de regen en toen ook nog oponthoud door een ongeluk, waardoor ik om moest rijden. Kortom: een half uur te laat op de poli. De assistente vond het niet zo'n probleem. De dame van 9.30 had haast zei ze of ik het dan niet erg vond als zij eerst ging!! Natuurlijk niet...............ik was allang blij dat ik nog terecht kon. Zit ik heerlijk met een kopje capuccino, bedenk ik me dat mijn hoofdpijndagboek nog in de auto ligt. Lopen is goed voor een mens, van de 2e etage, naar parkeerplaats en terug. Het regende :-))) Helaas voor mijn spanningshoofdpijn is er geen adequate behandeling. Zwaardere pijnstillers gekregen die ik alleen mag gebruiken als  het niet meer te harden is. Zelf vind ik dat ik wel vooruitgang boek met ontspanningstherapie en bij de "kraker" voorlopig ga ik zo nog even door !! :-)) Wist je dat je al medicijn verslaafd bent als je 15 paracetamollen per maand slikt............


Vanmiddag kon ik gelukkig terecht bij de tandarts. Jaha, gelukkig, want mijn kies was afgebroken en er zat een akelig scherp puntje aan de obstakels die waren blijven staan. Mijn tong was gehavend en ik kon slecht eten. Maar dit verliep gladjes! Ik kwam binnen en kon meteen doorlopen! Na 15 minuten stond ik weer buiten en was heel erg blij met een mooi gemaakte kies. Wat knap toch, dat ze met die nieuwe composiet vulling je kies net zo mooi kunnen repareren  (stukken goedkoper) als met een "kroon". Mijn tandarts vertelde dat er bijna geen kronen meer gemaakt worden. Thuis gekomen een heerlijk kopje thee gedronken.


Dank je wel Tandarts Sol uit Amersfoort.

dinsdag 1 mei 2012

Koninginnedag Lunteren2


Nog even wat spulletjes laten zien, die we gisteren gekocht hebben op de "kleedjesmarkt" in Lunteren!


Allemaal naar rechts met het hoofd en mijn boeken bekijken hahahaha. Foto staat goed opgeslagen maar hier komt hij er zo uit. Ik snap het niet. Affijn de boeken kosten €0,50 per stuk

Het boek, €0,50, de kaarsjes 9 kleuren totaal in verpakking van Ikea, nog nieuw dus. € 0,50. Ook nog nieuw in verpakking een Mandala van metaal (verkopen wij in de wereldwinkel) waar je allerlei symbolische figuren mee kan maken €0,20 Het plateau en de schelpen die had ik al :-))

Een mandje waar de tijdschriften in kunnen €0,50, 3 leuke bakjes voor plantjes in de tuin €1,00. Het strohoedje €0,50 (bril hadden we al) wit lantaarntje (waar kaarsje in kan) was in verhouding duur..........€1,50

Zo'n koninginnedag wil ik volgend jaar weer!!

Koninginnedag in Lunteren 1

Wij hebben dit jaar Koninginnedag gevierd in Lunteren, bij schoonzus H. Voor bij de koffie hadden we natuurlijk "Oranje" tompouce meegenomen. Het weer werkte ook fantastisch mee en we popelden om naar de kleedjes markt te gaan. Wat een mazzel, er reed net een auto weg toen wij aankwamen, we stonden dus nog dichtbij ook!



Alles was heerlijk ruim opgesteld en men krioelde niet over elkaar heen.
Waar kijkt Gerda naar.............................


een hoedje voor mij, tegen de zon :-)) lief he...........

Dit was een gezellige en hele goedkope kraam. Hier hebben we mooie dingen gekocht!

                                            eigenlijk was het ook de leukste kraam van het veld!!

een hapje en een drankje op het "terras"

Er werden volop demonstraties gegeven, zoals judo, turnen en volleybal. Voor de kinderen waren er springkussens, een waterglijbaan, een minivoetbalveld en een rodeostier.


Met volle tassen keerden we huis autowaarts om vervolgens naar "Portofino" te gaan om een ijsje te eten, waar schoonzus en vriendin altijd zo over opscheppen. Het was er razend druk, maar we hadden een plaatstje in de schaduw. Vriendin A. ging mee vanaf de kleedjesmarkt (waar we haar tegenkwamen) en haar dochter I. schoof na een smsje ook gezellig aan. We kennen elkaar allemaal dus dat was kletsen. Nu zijn we helaas vergeten een foto van ons IJS(je) te maken. Als afzakkertje kwam er nog een cappucino met een likeurtje en daar hebben we wel een foto van :-)) Dames jullie hadden gelijk het is hier super ijs eten en cappucino drinken.
Bij schoonzus thuis alle aankopen van elkaar bekeken, wat bubbeltjes water gedronken en toen moe maar voldaan terug naar huis. Het was een super dag!!
In het volgende blogje onze aankopen :-)