zaterdag 23 juni 2012

Simply breien.........ja ja

Geweldig leuk blad gekocht "Simply Breien" omdat er zo'n schattig babyvestje in staat.

Dit kan ik mooi gaan breien voor de markt in Nov.2012 in Wooncentrum De Loericker Stee in Houten. Maar zo makkelijk als ik dacht dat het was.......................was het niet. Het ajourpatroon klopte namelijk van geen kanten!
Proeflapje gemaakt voor het patroon en uithalen en nog eens uithalen en uiteindelijk herschrijven. Ze hebben verschillende cijfers in de verkeerde volgorde gezet.

Het klopt eindelijk. Maar wat zal er nog meer verkeerd staan???

Inmiddels ben ik zover en vind het heel mooi worden. Het kost alleen veel meer inspanning dan gedacht :-))

Zo gaat het achterpandje worden waar ik nu mee bezig ben. De voorkant is asymetrisch en ook met dit
patroon. Ik houd jullie lezers op de hoogte!!

vrijdag 22 juni 2012

bloemen en groenten

Bloemen van de tomaat
 en even  later een klein groen beginnend tomaatje en een tomaat behoort tot de groenten !
De Aalbessen doen het slecht dit jaar! Het struikje zat vol kleine groene besjes, maar die zijn er op de een of andere reden allemaal af (gehaald) Slakken??? Vogels??
 De bijen zorgen voor honing en de bestuiving. Wat is er toch veel te beleven in onze kleine tuin :-))


maandag 18 juni 2012

Tafelkleed Retro

Onderstaand tafelkleed heeft een van mijn bewoners geborduurd. Ik heb het mee naar huis genomen om de randen te zomen en het te wassen en te strijken. Daarna kan het in de doos voor de markt in november. Het is echt een kleed voor retro liefhebbers. Vind ik!

Mijn naaimachine is inmiddels 35 jaar oud, maar doet het nog goed!! Zou best een hele mooie nieuwe willen hebben, met alle toeters en bellen erop :-)) Maar als je dan eens gaat kijken wat dat kost.................dan denk ik weer..........ach hij doet het nog prima :-))


Het kleed zit nu in de machine en kan woensdag schoon en gestreken weer mee terug!

vrijdag 15 juni 2012

Klaprozen en meer in Houten

Nog even doorborduren op het vorige logje :-)) Maar dit zijn klaprozen!

Dit klaproosveld, met o.a. kamille en koolzaad ligt naast het spoor en woonhuizen. Ik rijd er 1x soms 2x p.w. langs naar mijn werk in Houten. Iedere keer is het weer genieten en wil ik foto's maken, maar evenzo vele keren doe ik het niet.

Tot gistermorgen......................de grasmaaier er zijn rondjes trok. *Schrik*  Waarschuwingslichten van de auto aangezet en langs de kant gaan staan. Ik had alleen mijn kleine camera in mijn tas. Maar het bloeiende grasmatje staat erop!!

Er was trouwens nog een Mevr. aan het foto's maken en zij had wel haar "grote" camera bij zich :-))

De foto's zijn gemaakt 's morgens vroeg zo ongeveer rond 8.00 uur. Toen ik om 17.30 naar huis reed was alles weg...........snif, snif

donderdag 14 juni 2012

Papavers

Ik heb ze eerder laten zien, de schitterende Papavers in onze tuin. Nu laat ik ze weer zien, maar dan na alle regen die is gevallen. Ook daar zijn mooie foto's van te maken!





Inmiddels zijn alle verregende Papavers afgeknipt. De gekortwiekte pol gaat vanzelf weer uitlopen en dan zijn er in juli weer mooie nieuwe Papavers.


zondag 10 juni 2012

Verven van.......................

een streng puur witte katoen. Deze foto ben ik helaas vergeten in het proces. De streng volgens voorschrift, een uurtje in azijn en warm water. Daarna mag de (voedingsmiddelen) verf erop.............joeppie spannend!

 Wat wordt het mooi
Maar toen wist ik ineens dat het niet goed zou gaan.............................ik was vergeten het overtollige water af te gieten!!!
Toch maar in de oven en zien wat ervan komt!

Dit dus!! Bah wat een vieze kleuren!
Daarna maar gaan uitwassen, inderdaad UITwassen...............Eigenlijk wist ik wat er zou gaan gebeuren, want er is mij bekend dat voedingsmiddelen kleurstof alleen maar effect heeft op garens van dierlijke materialen.
Misschien een (beetje) eigenwijs?????

Er bleef uiteindelijk een bijna witte streng over met.........

een heel klein beetje kleur!!

Volgende keer dat ik weer verf komt er een mooie streng garen uit. Reken daar maar op!!
( Inmiddels alles in huis om precies volgens de regels een mooie gekleurde streng te maken of een lapje sprookjesvilt)

maandag 4 juni 2012

Update sok

1 sok is klaar en ik ben met de volgende bezig aan het "been" gedeelte!
Voor de liefhebbers heb ik hier de samenstelling van het garen.......................
 ONline supersocke cotton 100gr. , 380mtr. nld. 2,5/3,5
45% Baumwolle
40% Schurwolle
15% Polyamid

Het gebruikte patroontje is van Meina Pettersman (twitter) (wolhalla)

zondag 3 juni 2012

Niks mis.................

met mij  :-)) Alleen ben ik altijd druk met van alles en heb ik regelmatig hoofdpijn en dan denk ik soms.............nee, ik ga breien ipv. een logje schrijven. Sorry vaste lezers, maar dat ben IK.
Ik beleef van alles en nog wat om hier te vermelden, maar dat doe ik dan weer niet, omdat ik daar op dat moment even geen zin in heb. Ik ga ook niet zeggen dat ik mijn leven ga beteren want ik ben nu eenmaal wie ik ben en dat is al 57 jaar zo. Ik ben van de hak op de tak, weleens pessimistisch maar vaker optimistisch, meestal goed gezind en soms ook een bankhanger. Maar de meesten die dit lezen herkennen dit vast wel. Doorgaans ben ik een gewone aardige en gezellige vrouw.

Genoeg nu !! Ik ga eens even bijpraten!!