dinsdag 17 juli 2012

Mijn missie............

is het "moderniseren" van het handwerken in het wooncentrum waar ik werk. Dit valt niet altijd mee omdat de ouderen van nu, nog een beeld hebben van kleine babytjes in "roze" dan wel "blauwe" babypakjes. Een spijkerbroekje bij zo'n klein manneke??? Ach arm, dat zit toch niet lekker, kan zo'n kleintje zich toch niet bewegen.........wit is ook mooi, dat kan altijd. Mijn collega Mia en ik zijn langzaam begonnen om nieuwe garens mee te nemen en te laten zien en voelen. Nieuwe breiboeken aangeschaft en de dames laten zien hoe het nu is. Het is moeilijk voor ze, ze vragen zich af of het wel echt nieuwe boeken zijn. We zijn begonnen met het breien van kinderkleertjes met garen en kleuren die ze mooi vinden en langzaam aan kwamen er andere kleuren. Mia en ik breidden enkele voorbeelden, o.a. van gemeleerde en anders gekleurde sokken ,babykleertjes en gehaakte pannenlappen. Al met al werd het toch wel leuk vonden ze. Helemaal toen we vertelden dat we plannen hebben om deze kleding te gaan verkopen. Misschien wel in het winkeltje wat in de hal zit, of door regelmatig met een kraampje in de hal te gaan staan.Afgelopen donderdag hebben we de stoute schoenen aangetrokken en zijn met de mooiste gebreidde spullen beneden in de hal gaan staan. Gelukkig was er op deze dag ook aanloop bij het consultatie bureau (het is een multifunctioneel centrum). Van deze jonge moeders hebben we veel tips en ideeen gekregen. In de 2 uurtjes die we proefgedraaid hebben, zijn er goede zaken gedaan! Opbrengst € 62,00, terwijl we de spulletjes erg goedkoop geprijst hadden, eigenlijk alleen het materiaal. We gaan er dus mee door!!


Diezelfde middag zijn we alle wintergarens gaan uitzoeken en samen met nieuw aan te schaffen garens gaan we beginnen aan de sjaals, mutsen, wanten ,truien, sokken etc. Mia en ik lopen over van de ideeen en we krijgen er heel veel energie van. Het is de bedoeling dat we 10 nov.2012, op de jaarlijkse kadootjes markt, heel veel moois hebben voor de winter. De sokken en vooral de kindersokken liggen eigenlijk het hele jaar in het winkeltje en zijn ook op bestelling leverbaar.

5 opmerkingen:

 1. Dat is zeker een missie, maar wat een goeie! Heel veel succes met het doorvoeren van deze leuke plannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel bijzonder Caroline dat je via het ziekenhuis, waar wij collega's waren, en de bloemen nu je plek hebt gevonden in deze baan. Zo te lezen heb je het enorm naar je zin en dat geeft je energie. Super. Blijf maar fijn genieten van dit mooie werk!

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat goed zeg, mooi streven en wat heerlijk dat het ook lukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fantastische missie Caroline!
  Ik heb overigens je filmpje gevonden op youtube. Ik vraag me af of die journaliste daarna nog verder gegaan is? Op het filmpje leek het alsof ze meer stoethaspelde dan normaal ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Onder de indruk wat een leuk initiatief van jullie. En het is nu ook nog eens super hip. Succes met de voorbereidingen van de herfst, nog even wachten hoor ik wil nog even zon...... Groet carina

  BeantwoordenVerwijderen