dinsdag 20 december 2011

IJsvogeltje

Ons tuintje (7x5) , grenst aan het einde aan een brede sloot en daar hebben we wilgen staan. Ineens kijk ik naar buiten en zie een IJsvogel. Eerst geloof je je ogen niet en meteen roep ik Gerda, daarna zitten we vol bewondering naar dat mooie gekleurde kleine vogeltje te kijken en voor je het weet is hij weer weg.............ahhhh. Maar die middag kijken we natuurlijk steeds en jahoor daar istie weer. Nu langzaam opstaan en naar het raam met het fototoestel. Wat is het dan verweg om een foto te maken..........gelukt.......helaas..........niet scherp. De dagen erna blijft het vogeltje komen en verschalkt zijn visjes. Zo geweldig mooi en leuk om dit zomaar vanuit de woonkamer te kunnen zien.


In Leusden zitten IJsvogels, dat is bekend, ik ben ze ook al eens gaan zoeken, maar nog nooit gezien de afgelopen 10 jaar. Maar nu dan toch gewoon vanuit de luie stoel gespot. Ik vind het nog steeds wonderlijk en ben steeds weer blij als ik het beestje zie.

2 opmerkingen:

  1. Leuk ik ben ook dol op vogels kijken. We hebben er hier veel in alle soorten en maten. Ze worden dan ook al weer van eten en drinken voorzien....een ijsvogel heb ik nog nooit in het echt gezien....dus cool
    Hoewel de reiger vist de oranje vissen uit de vijver, de zwarte ziet hij niet maar de ijsvogel is dol op de zwarte...dus of ik hem wel wil zien????

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi! Gaaf zeg, zo'n ijsvogeltje, zo vanuit je raam!

    BeantwoordenVerwijderen