donderdag 2 augustus 2012

Fietsen naar Dalen

Vandaag was het fiets weer, het zonnetje scheen en er waaide een heerlijk frisse wind. Het is niet zover naar Dalen en wij ongetrainde fietsers zouden dat dus best kunnen fietsen. De eerste stop was bij molen De Bente. (foto volgt nog)

Binnenin de molen is een kleine winkel waar je allerhande gemalen graan kan kopen. We eten dan wel geen brood meer, maar er worden, sinds kort door deze molenaar, ook amandelen gemalen. Dit gebeurt met speciale stenen en de molenaar vertelde ons dit apetrots! We hebben ook een pakje Drents pannekoekenmeel gekocht. Want we zijn allebei dol op pannenkoeken. Van amandelmeel kan je trouwens ook heerlijke pannenkoeken bakken.

We stapten weer op de fiets en gingen richting Dalen centrum. Gezellige terrasjes en een wolwinkel................he..........stoppen............helaas.................gesloten.  Is de winkel alleen in de ochtende geopend. Maar ik ga terug hoor. Dan dus ook wat foto's!!

We reden voorbij een terras waar reclame werd gemaakt voor koffie met een Drentse wafel mmmmm. Eerst nog maar even doorrijden naar de Weverij van Melissa Gezellig gekletst en haar piepkleine onderkomen bekeken. Helaas had ze geen zelfgeweven theedoeken meer op voorraad. Maar wel een echte Drente Schoteldoek, met een prachtig gedicht in het Drents. (foto volgt nog)


De weverij (5 weefgetouwen) en de ouderwetse snoepwinkel

Gerda in gesprek met Melissa

Na dit alles zijn we toch maar naar dat gezellige terras gegaan en hebben daar de Drentse wafel geproefd!! Smullen mmmmm wat was dat lekker !! Helaas, geen foto gemaakt.

Naast het terras is de Nederlands Hervormde kerk en die was deze dag geopend. Even naar binnen dus. We werden aller hartelijkst ontvangen, de kerk maakte nl. deel uit van de kerkenroute in deze omgeving.
Mooie bloemstukken en een........... kleine tentoonstelling van merklappen.


Deze merklap is uit 1886

Ook moderne (30 jaar oud)  merklappen

Zo nu nog even naar de supermarkt en dan weer op huis aan. Wat een heerlijke fietstocht was dit. Volgende reis maak ik meer (detail) foto's beste lezers want dit was maar zo, zo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten