dinsdag 14 augustus 2012

Orvelte

Museumdorp Orvelte, ik wilde er graag heen, maar wat ik er nu precies dacht aan te treffen wist ik niet. Op een mooie zonnige dag besloten we er naar toe te gaan. Bij aankomst bleek het Dag van de Oogst te zijn en moesten we €5.00 p.p betalen. (normaal gratis). Oeps dachten we, als het maar niet heel druk is. Nu dat viel alles mee. Een foto impressie:
vanuit de paardentram gemaakthet bundelen van stro tot balen

wat leuk om te zien en wat een herinneringen :-))


hier wordt graan gehakselt dmv paardenkrachten
volgens meneer is hij de enige die nog borstels maakt met de hand,
is er iemand die in zijn voetsporen wil treden?

het was een beetje aan de frisse kant en dan smaakt een bakkie koffie met een grote "warme" stroopwafel heerlijk

gewoon leuk
deze midwinterhoornmaker kon geweldig vertellen over zijn werk.


dit is zo,n kraampje waar gewoon alles leuk is


kant an m'n broek

Het was een beetje koud, daarom had mevr. een jas aan over haar Drentse kostuum. Meneer keek alleen maar naar beneden en waarom ??? Misschien omdat zijn vrouw zo aan het praten was met Jan en Alleman????

Wij hebben een hele gezellige dag gehad, een ritje in de paardentram gemaakt, lekker gegeten en in allerlei boerderijtjes geweest, veel nostalgie gezien en moe in de benen kwamen we in de namiddag weer in ons vakantiehuis. De honden waren dolblij ons weer te zien.

4 opmerkingen:

 1. Een aantal jaren geleden ben ik er ook geweest, ook zonder de Dag van de Oogst is het heel leuk om rond te kijken en er een dag door te brengen.
  Mooie foto's heb je gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke dag, met je neus in de boter met al deze leuke activiteiten, maar was het koud??? Hier is het de hele dag zomers tot erg warm geweest.
  Leuk dat de honden zo leuk en lief zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Orvelte bezoeken we iedere keer als we in Drente zijn. Ik vind het een van de leukste plaatsen in Nederland. Niet zozeer vanwege het nostalgische maar ook vanwege de rust die het dorp ondanks al zijn toeristen uitstraalt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zó leuk om die oude ambachten e.d. te zien. Geniet ik ook enorm van! Grtjs, Alexandra

  BeantwoordenVerwijderen